Search
Close this search box.

HPD GOJZERICA POŽEGA Studentski izlet na Požešku goru

Studenti Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera iz Osijeka, ove subote su pohodili Požešku goru pod stručnim vođenjem Višeslava Turkovića – predsjednika HPD Gojzerica Požega. U sklopu programa Tjelesne i zdravstvene kulture, studenti imaju i planinarske aktivnosti koje provode tijekom godine. Ovaj puta odredište im je bila Požeška gora te su se odlučili za stazu od  Vidovaca i Laza, pa hrptom do brda Starac i Pleternice.

Tijekom hodnje vrijeme ih je stvarno pomazilo, pošto su mogli uživati u prelijepom sunčanom danu. Uz put obišli su starohrvatsku srednjovjekovnu utvrdu, tzv. ”Viškovački grad” i vidikovac na brdu Starac iznad Pleternice. Kod Markotine velike bačve i vidikovca napravili su duži odmora, za uživanje u prelijepim pogledima na Pleternički kraj i Posavinu u daljini. Potom su nastavili dalje i nakon nekoliko sati lagane šetnje spustili su se u grad Pleternicu.

U restoranu Klas, koji se nalazi s druge strane mosta odmah iza ”Muzeja bećarca”, napravili su pauzu za ručak. Ljubazno osoblje poslužilo ih je toplim čobancem i aperitivima, što je dodatno popravilo ”štimung”. Na povratku kući stigla je i dugo očekivana kiša, koju su ”Hvala Bogu!” uspjeli izbjeći. Idući planinarski susret slijedi u jesen, kada se opet čujemo s novim vijestima.

Izvor: Višeslav Turković, predsjednik HPD Gojzerica

 

 

Vezano
Vezano