Search
Close this search box.

HPD „GOJZERICA” POŽEGA Zanimljivo predavanje dr. sc. Ivice Samarđića

U prostoru HPD Gojzerica Požega održano je zanimljivo predavanje dr. sc. Ivice Samarđića iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije (JUUZP PSŽ). Predavanje je bilo  na temu  ”Zaštita i stanje prirode u Požeškoj kotlini i Slavonskom gorju” s posebnim osvrtom na biljni i životinjski svijet, šume, travnjake, vode, podzemna staništa, reljef, klimu i vegetaciju našeg kraja. 
Prisutni planinari koncentrirano su pratili ovo predavanje o njima bliskim i zanimljivim temama, koje obrađuju područje na kojemu oni često borave. Predavač je tijekom predavanja izrazio svoje osobne dojmove i podjelio iskustva, što ga je dodatno približilo pratiocima. Bilo je tu i pitanja tijekom predavanja, zanimljivih dosjetki i pregršt novih informacija, a sve je završilo jednim gromoglasnim pljeskom kao nagradom za ovo poučno predavanje. HPD Gojzerica Požega organizirala je ovo predavanje u suradnji s JUUZP PSŠ, nastavljajući svoju praksu organiziranja zanimljivih predavanja koja su bliska planinarskoj populaciji.
Ovakav tip predavanja organizira se tijekom druženja članstva srijedom, pretežno u jesenskom i zimskom periodu. Cilj ovih predavanja je promicanje aktivnog druženja i edukacije članstva te zbližavanje planinara kroz zanimljive sadržaje. HPD Gojzerica Požega nastavlja s ovim programom te uskoro možete očekivati nova predavanja, na koja su pozvani svi planinari i iskrene ljubitelje prirode bez obzira dali su članovi društva ili ne.
 
Izvor: Višeslav Turković
Predsjednik HPD Gojzerica Požega
kontakt: +38598760236

Vezano
Vezano