Najčitanije

 • Fotogalerije

  HPD „GOJZERICA” Sudjelovali na manifestaciji „Osječki pješački put”

  Planinari HPD Gojzerica Požega posjetili su Osijek i manifestaciju: Osječki pješački put u organizaciji domaćina iz HPD Bršljan – Jankovac Osijek. Ovaj planinarski događaj organizira se već duži niz godina uz podršku udruge Slavonski planinari, koja okuplja najveći broj planinarskih društava iz Slavonije. Međusobna suradnja i podrška među planinarskim društvima iz Slavonije nikako ne smije izostati, već treba nastaviti s međusobnim posjećivanjem planinarskih događaja.
  Planinari HPD Gojzerica Požega veoma su aktivni na ovom području suradnje, a time potvrđuju svoj status i ulazak u veliku obitelj Slavonskih planinara (nekad Slavonskog planinarskog saveza). HPD Gojzerica – Podružnica Oriovac iduću nedjelju 9. listopada organiziraju 2. memorijalni pohod: Od Premužića do Štampara, u Slavonskom Kobašu i Oriovcu te očekuju kao goste većinu slavonskih društva.
  Nedjeljni izlet naročito je obradovao djecu koja su uživala u lijepom sunčanom danu. Martina Keller, vodič na ovom prekrasnom izletu, doživjela je sljedeću impresiju: ”Sunčano vrijeme ove nedjelje bilo je idealno za dugu šetnju uz Dravu. Organizator izleta HPD „Bršljan –Jankovac“ se pobrinuo za sve detalje: odlične vodiče, punktove s hranom i pićem duž cijele staze, prijevoz za vozače nazad do početne točke, HGSS, obrok za sve u Udičarskom domu i veselicu za kraj.  Krenuli smo u 9:30 s Trga Ante Starčevića u smjeru Trga Svetog Trojstva u Tvrđi. Tamo smo uživali u pričama o bogatoj osječkoj prošlosti. Prešli smo Dravu i lijepo uređenim šetalištem prošli kraj restorana „Copacabana” i „Zoo“ hotela Osijek.  Kompom, popularnim simbolom grada Osijeka, prešli smo na desnu obalu Drave i uputili se do finalne točke izleta, Udičarski dom Josipovac.  Najmlađi članovi HPD Gojzerica su bili najaktivniji predstavnici našeg društva na ovom izletu, skupljali su pečate u Dnevnik Osječkog pješačkog puta te nakon prehodanih 13 km zaslužili svoju prvu planinarsku značku!”
  Do iduće zgode i nezgode!

  Izvor: HPD Gojzerica Požega
  kontakt: +38598760236

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije