Najčitanije

 • Fotogalerije

  HPD „GOJZERICA” Vrh Papuka 953 mnv – preko zapadnog grebena

  Planinari HPD Gojzerica Požega jučer su ispenjali najviši vrh Papuka (953 mnv), atraktivnim zapadnim grebenom iz smjera Vučjaka Kamenskog. Okupila se tu šarolika ekipa planinara, gdje je bilo mladih neiskusnih kao i onih s više iskustva.
  Zdravko Matičević, vodič izleta, poveo je ekipu prvo prema Kamengradu, gdje su mogli uživali u satu povijesti prisjećajući se slavnu hrvatsku prošlost. Pomoć i podrška u tome bili su im profesori povijesti Lorena i Damir, koji su bili dio današnjeg tima. Putem ih je pratilo izvrsno vrijeme, tako da su mogli uživati punim plućima bez suzdržavanja. Na vrhu je bilo posebno….uživali su u pogledima na obližnja gorja i Zlatnu dolinu. Gore su sreli i neke stare prijatelje s kojim su podijelili iskustva i dobro raspoloženje, a onda je slijedio nezaboravni spust zapadnim grebenom. Onaj tko to nije doživio mora jednom probati, jer nemoguće je opisati taj doživljaj. Prilikom spusta otvaraju se božanski vidici i sve je nadohvat ruke, kao da dodiruješ sve ono što vidiš. Jednostavno neopisivo za običnog čovjeka i planinara.
  Izlet je bio kao Božji dar, koji su primili nesvjesni i nepripremljeni. Ovo svakako treba ponoviti kako bi se vratili osjećaji i kako bi se sve ponovilo. Na povratku usput su se okrijepili na obližnjoj terasi kafića u Striježevici, a onda su nastavili svatko svojoj kući.
  Do iduće zgode i nezgode!

  Izvor: Višeslav Turković
  Predsjednik HPD Gojzerica Požega

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije