Search
Close this search box.

HPD „GOJZERICA” Završio je fotonatječaj – najboljima podijeljene nagrade

U prostorijama HPD Gojzerica održana je izložba fotografija s Fotonatječaja održanog u prosincu 2022.godine a najboljima su podijeljene nagrade. Fotografije su zaprimane u tri kategorije u periodu od 1. do 31. prosinca 2022. godine, a nakon toga su klasificirane  kako bi tročlana komisija što lakše donijela odluku o pobjednicima. Na natječaj je poslano 100-tinjak fotografija u sljedećim kategorijama:
1. kategorija – Planinarski pejzaži
2. kategorija – Čovjek u planinama
3. kategorija – Biljni i životinjski svijet u planinama

Večerašnju dodjelu nagrada i priznanja te izložbu pobjedničkih fotografija, vodila je Žana Ašprijan, kao i cijeli fotonatječaj od objavljivanja do završetka. Tijekom dodjele nagrada detaljno je obrazložila kriterije, koje su članovi komisije uzimali u obzir prilikom ocjenjivanja. Objasnila je što su fotografije morale zadovoljiti kako bi ušle u jednu od traženih kategorija. Nakon uvodnog govora i svih detalja otvorila je izložbu pobjedničkih fotografija, koje su bile printane i uokvirene te postavljene na zid u prostorijama HPD Gojzerica Požega. Nazočni planinari mogli su uživati u prekrasnim planinarskim fotografijama, koje su očaravale svojom ljepotom. Osim svaka od fotografija bila je kao jedan od prozora u svijet i svaka je otkrivala neki novi dio lijepe naše.

Nakon kraćeg razgledavanja održana je prezentacija svih fotografija koje su pristigle na natječaj. Sve ostala fotografije Žana je puštala uz pomoć projektora, razvrstavši ih po kategorijama. Nakon prezentacije dodijeljena su priznanja i nagrade za pobjednike natječaja, uz poziv na prikupljanje fotografija za novi natječaj koji će biti opet krajem godine. Po završetku uslijedilo je ugodno druženje i ponovno još detaljnije razgledavanje izloženih fotografija.

Izvor: Višeslav Turković, predsjednik HPD Gojzerica Požega

 


Vezano
Vezano