Search
Close this search box.

HPD „KLIKUN” PLETERNICA Izleti na Viškovački grad i Kasonjski vrh

Članovi HPD „Klikun” Pleternica nastavljaju sa svojim izletima nedjeljom poslijepodne. Tako su 11.veljače bili na Požeškoj gori a minule nedjelje na Dilj gori. Evo što je na svojoj facebook stranici objavio Dragutin Kepić:

POŽEŠKA GORA – Viškovački grad
11. veljače 2024.
Od ranog jutra kišni dan, idemo hodati da ne ležimo. Na Ivanov poziv idemo iz Kuzmice do Viškovačkog grada, malo je kaljavo, ali nije glib. Poneka kap kiše zarosi pa se otvaraju kišobrani i navlače kabanice. Stižemo do GRADINE, još uvijek stoje zidine obrasle šipražjem i dobro je da se ne može prići bliže, zbog odrona. Ispod lišća stidljivo izviruje kukurijek, miriše na proljeće. Vraćamo se do Ivanivog skloništa gdje nastavljamo druženje do mraka uz planinarska sjećanja “KLIKUNAŠA” , Anđinu pitu, kolače i kapljicu dobrog vina. “Prođe još jedan dan, dan kao san …” Uzdravlje!

 


DILJ GORA – Viljevo – Kasonjski vrh 352 m/nv.
18. veljače 2024.
Bilo bi šteta ostati kući i zamijeniti ovaj divan dan za zimski san. Veljača prevrtača i već sutra Bog zna što nas čeka.
Na južnim obroncima Dilj gore kao da je došlo proljeće, tri nonice – visibabe, kukurijek, jaglac, plaviš i naveliko iscvali drijenak mijenjaju boje krajolika, kroz još ogoljele krošnje hrasta modrim nebom jedre oblaci obojeni zalazećim suncem. Ova šetnjica je združila ljude malih životnih prohtjeva tek toliko da mogu hodati poslije obilatog ručka uz malo napora doseći nekima ne dostižne visine. Otkrivamo koliko smo uistinu sretni kada se možemo odvojiti od propagande “sretnog društva” i naporne politike.
U puvratku kod Planinarske kuće Viljevo dočekuju nas: Žućo, Tatjana i Zdravko. Uz šalicu tople kave, čaj, sok od grožđa i planinarske priče s prošlih pohoda dočekali smo noć. “Oj mjeseče što si se nakrivio …” i u mraku nam obasjava put do Brodskog Drenovca. Ako nam se želite pridružiti na nekoj od šetnjica čekaju vas sretni i veseli “KLIKUNAŠI”. Uzdravlje!


Pripremila: V.Milković
Foto: D.Kepić

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali