Search
Close this search box.

HPD „KLIKUN” PLETERNICA Ljetno hodočašće na Starac i izlet ‘putem dr.Andrije Štampara’

Članovi HPD „Klikun” Pleternica nastavljaju tradiciju da svake nedjelje odlaze na neki izlet u bližu okolicu. Također, nastavili su i svoj projekt hodočašća na Starac koji, zajedno s Turističkom zajednicom Pleternice, organiziraju početkom svakog godišnjeg doba. Evo pisanih i fotozabilješki Dragutina Kepića.

POŽEŠKA GORA – STARAC, 29.lipnja 2023.
“Ljetni izlet na Starac”
“KLIKUNAŠI” uz Turističku zajednicu grada Pleternice pokreću hodočašća na Starac prema godišnjim dobima: zimi za VINCELOVO – proljetno na CVJETNICU – ljetno za PETROVO – jesensko za MIHOLJE. Svako godišnje doba ima svoje čari – očaravajuće i što možete vidjeti na priloženim fotkama. Bitno se pokrenuti, a za nekoliko godina biti će turistička atrakcija. Živi bili pa vidjeli. Uzdravlje!

DILJ GORA – Kasonjski vrh 02. srpnja 2023.
Današnju popodnevnu šetnjicu hodamo putem Dr. Andrije Štampara. Iz Drenovca s druma krećemo do Viljeva, vruće i sparno ali idemo korak po korak i stižemo. Na Viljevu odmaramo. Prekrasni vidici na “Zlatnu dolinu” sve do vrha Papuka, a na drugu stranu Posavina i Motajica. Uređenom i dobro markiranom stazom kroz šumu stižemo na Kasonjski vrh 352 m/nv. U povratku vraćamo se putem prema školi. Kod Stipe i Đurđe počašćeni smo kavom i uštipcima. Hvala domaćinima na gostoprimstvu! Pozdravljaju vas “KLIKUNAŠI” uz nekoliko fotki. Uzdravlje!

Pripremila: V.Milković

 

 

 

Vezano
Vezano