Najčitanije

 • Fotogalerije

  HPD „KLIKUN” PLETERNICA Vikendi u listopadu – na Papuku, Krndiji i Požeškoj gori

  Članovi HPD „Klikun” Pšleternica nastavljaju tradiciju da svake nedjelje pođu na izlete u bližu okolicu. Tako su drugog dana listopada pošli na Papuk.


  – Nakon kišnih rujanskih dana listopad nagovješćuje babje ljeto. Odlazimo do Vetova gdje se okupljamo sa svih strana kod crkve Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, zatim krećemo na zapad u nepoznato. Boje jeseni pod zrakama sunca još su toplije kao i uzbrdica kroz vinograde dovodi nas do pregrijavanja pa smo se malo raskomotili. Uživamo u svim nijansama boja, od modrog neba zasutog ovčicama, toplini sunca, slatkom grožđu, kolačima, domaćoj medicini, … Kako malo treba da se uživa u životu. Zdravi i veseli bili! Pozdravljaju vas “KLIKUNAŠI” – napisao je na svom facebook profilu Dragutin Kepić. A evo kako je opisao izlet iduće nedjelje, 9.listopada.


  – Kako bi “višak” vremena posvetili zdravom životu odlazimo u planine “jer tamo nema zime …” čim krenemo stvori se radna temperatura i postaje toplije nego je vani, oko 20°C. Čudno nas gleda gusjenica neka, na starom panju kolonija buba traži zimovalište, u redu postrojene sunčanice, toliko ljepote oku skrite ako površno idemo svijetom. Došli smo do Kutjeva s namjerom da prošetamo do Vinkomira ipak na Krunin prijedlog odlazimo do Petrovog vrha 701 m, a zatim na Kapovac 790 m. Na vrhu postavljen je drveni vidikovac s lijepim pogledom na okolicu i Orahovicu sve do Aršanja u Mađarskoj. Nazad smo se skotrljali u veselom raspoloženju uvijek nadahnutog Slaveta. Rastajemo se u sumrak.


  Minule nedjelje ‘klikunaši’ su šetali po Požeškoj gori. – Današnji hod započinjemo na Starcu ekipom “KLIKUNAŠICA” oko 10 sati, dok ostali u podne kreću iz Seoca. Susrećemo se na putu između Laza Ćosinih i Vrhovaca Crkvenih zatim preko Seoca idemo do OPG-a Mladena Ravlića gdje nam domaćini pripremaju ručak. Matija se pokazao izvrsnim pecmajstorom, čista petica. Kolače su pripremile vrijedne planinarke, tako su slasni da su se izmjenjivali recepti. Malo smo se razgalili MARKOTA vinima i domaćim sokom MARINA . Uz glazbu, pjesmu i ples dočekasmo veče. “Prođe još jedan dan, dan kao san,” za pamćenje u našem životu – izvijestio je i ovaj put D.Kepić.

  Foto: D.Kepić, HPD „Klikun”.

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije