Search
Close this search box.

HPD „KLIKUN” U svibnju krenuli na izlete ‘u nepoznato’

Članovi HPD”Klikun” iz Pleternice i u svibnju nastavljaju organizirati izlete nedjeljom, u bližu ili dalju okolicu. Već 1.svibnja, na Praznik rada, pošli su od Doljanaca prema vrhu Papuka, i to nepoznatim i nemarkiranim putem. Kažu, bilo je zanimljivo a na kraju su put ‘zalili’ Markotinim vinom.

Jučer su ‘Klikunaši’ na umu imali potez Brđani-Brčino-Gašinac-Ravno. Evo što je Dragutin Kepić napisao na svom facebook profilu:
– Današnji izlet u nepoznato od Brđana kroz šumu, preko proplanaka s prekrasnim vidicima spustismo se u Brčino gdje susretosmo iznenađene seljane – rijetko im navraćaju planinari – uputiše nas prečicom do Gašinca. Zastadosmo na bistrom potoku da se osvježimo i donesemo strategiju prelaska koji preko par kamenova uspješno savladasmo. Na prvom križanju izabrasmo dobro ugaženi put ali nas uskoro sustiže Tomo iz Brčina te nas uputi pravom stazom kako ne bismo zalutali. Na toj brižnosti od srca mu zahvalismo. Nakon podužeg odmora, degustiranja kolača i Markota vina spustismo se u Ravno. Za kraj osladismo se prvim trešnjama ove godine. Prilažem nekoliko fotki “KLIKUNAŠA” koji vas pozdravljaju ma gdje bili. Živjeli!

Foto: D.Kepić
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano