Search
Close this search box.

HPD SOKOLOVAC I HPD GOJZERICA Ekološka akcija povodom 150 godina planinarstva – pridružite im se!


Dva požeška planinarska društva uputila su ovih dana slijedeći poziv:

Povodom obilježavanja 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj, Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza provodi akciju pod nazivom “150 ekoloških akcija za 150 godina planinarstva”. U akciju žele uključiti planinarska društva iz svih krajeva Hrvatske tako da svako društvo ili više njih zajedno organizira barem jednu ekološku akciju kojom će doprinijeti promicanju načela Deklaracije o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Akciju može organizirati više planinarskih udruga i mogu se uključiti udruge izvan HPS-a koje promiču zaštitu prirode, obrazovne institucije, javne ustanove zaštićenih područja, i sl.
Čuvari planinske prirode iz HPD Sokolovac i HPD Gojzerica uz podršku Općine Velika pokrenuli su inicijativu za organizacijom ekološke akcije čišćenja otpada koji zagađuje prirodu unutar Parka prirode Papuk. Planira se čišćenje okoliša uz šumski put i planinarsku stazu koja se preko 3 km proteže smjerom Poljanice – Sokoline.
Organizatori pozivaju ostale planinarske i neplaninarske organizacije, volontere i sve ljubitelje prirode da svojim dolaskom i angažmanom 6. travnja 2024. podrže ovu inicijativu.
Prijave za sudjelovanje moguće su putem maila: ekoplaninari@gmail.com na koji se mogu poslati i svi dodatni upiti oko organizacije, a točno vrijeme i mjesto okupljanja biti će naknadno objavljen

Izvor: Čuvari planinske prirode
HPD Gojzerica i HPD Sokolovac

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali