Najčitanije

 • Fotogalerije

  HPD „SOKOLOVAC“ I SEKCIJA „RUŠEVO“ U nedjelju na Sovskom jezeru susret planinara pjesnika i slikara

  U nedjelju 29. svibnja požeški HPD „Sokolovac“  i Sekcija „Ruševo“ organiziraju na Sovskom jezeru tradicionalnu planinarsko-kulturnu manifestaciju „Susret planinara pjesnika i slikara 2022“. Okupljanje sudionika počinje u 8.30 sati u Ruševu kod križa (kućni broj 150), a na izlet se kreće u 9 sati.

  Organizatori mole planinare da se pridržavaju satnice i protokola. Predviđeno je kratko zaustavljanje na imanju Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva „Emić“, gdje će domaćin pripremiti doručak i čaj. Planinarska staza nije zahtjevna,  pješači se ukupno tri sata u standardnoj opremi, a vodič izleta je Predrag Livak (099 302-0007)

  Početak programa na Sovskom jezeru je u 12.30 sati, organizator će za planinare i goste osigurati besplatni grah, a potrebno je ponijeti porcije i pribor za jelo. Zbog organizacije podjele hrane, potrebna je obavezna prijava na mobitel 098 188-5569 (Željko Emić). Za prijavljene pjesnike i slikare predviđene su prigodne nagrade, a bit će postavljena izložba Biblioteke “Papuk”.

  Pripremio: I. T.

  Foto: Plakat, Arhiva

   

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije