Search
Close this search box.

HPD „SOKOLOVAC” POŽEGA Četiri članice uspješno položile ispit za markacistice

Članice markacističke sekcije Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac” iz Požege: Vesna Matoković, Elizabeta Radetić, Spomenka Mušec i Katica Bartošek ovoga su vikenda uspješno položile ispit za markacistice.

 Tečaj je organizirala Komisija za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza u suradnji s Planinarskim društvom “Krndija” iz Našica. Teorijski dio tečaja održao se u prostorijama planinarske kuće “Krndija” u Londžici, a praktični dio na području Krndije.
Markacisti su planinari koji volonterski obilježavaju i održavaju planinarske putove. Djeluju u osnovnim planinarskim udrugama te u županijskim i gradskim planinarskim savezima, a njihov rad koordinira Komisija za planinarske putove HPS-a. Organizirano djelovanje markacista uređeno je Pravilnikom Komisije za planinarske putove HPS-a. Markacistice i markacisti sve to rade kako planinari ne bi zalutali. Također, kada obilježavaju putove rade to za sve planinare – a ne samo za domaće, koji ionako poznaju svoj kraj. Stoga markacistička sekcija HPD Sokolovac vrijedno radi na održavanju gotovo 75 kilometara planinarskih putova za koje je zadužena prema registru HPS-a na korist čitave planinarske zajednice.  Zato je ovo povećanje broja educiranih markacista u HPD “Sokolovac” jamstvo da će se planinarski putovi za koje je  “Sokolovac” zadužen i dalje kvalitetno i redovito obnavljati.


Izvor: Bruno Horvat, mag.oec
Predsjednik HPD “Sokolovac” Požega 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega