Search
Close this search box.

HPD „SOKOLOVAC” POŽEGA Izlet “Požeškim brdom”

Već po tradiciji članovi Društva okupili su se kod “Ćire” u jutarnjim satima te nakon prve jutarnje kave kupili karte za vlak na relaciji Požega-Pleternica- Ratkovica. Putovanje vlakom je prošlo u ugodnoj atmosferi prisjećajući na neka davna i prohujala vremena kada je većina planinarskih izleta kretala upravo vlakom.
Dvadesetak veselih planinara krenulo je u hodačku avanturu. Planinari su se kretali prekrasnim dijelovima Požeške gore počevši od Željezničke stanice u Ratkovici, poljima pokraj sela Komorice preko visova Oskoruša (259 m), Majdan (263 m), Rasoja (357 m) te lokaliteta Antunovac. Došavši na odmorište počeo je “vatromet” slavonskih delicija te okrjepa poznatim slavonskim pićima. Uz slasna zalogaj i gutljaj potekla je i slavonska pjesma i veselje. Nakon pauze nastavilo se kretati Požeškom gorom lokacijama “Vis”, “Grgin dol” te je organizirano zajedničko fotografiranje na trgu Matka Peića u povratku prema Željezničkoj stanici u Požegi.
Duljina trase je bila oko 17 km dok je dobivanje odnosno gubitak nadmorske visine bio oko 518 m /493 m. U kasnim poslijepodnevnim satima planinari su došli do svoje polazišne točke. Vrijeme tijekom dana je bilo sunčano uz prisustvo oblaka na nebu. Temperatura je bila gotovo idealna za planinarenje. Vodiči ovog zanimljivo planinarskog pohoda su bili Tomislav & Andrej & Mishka Garilović. Ovom prilikom članovi HPD “Sokolovac” Požega pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže jer sreća je u hodanju i dobrom društvu.

Izvor: Bruno Horvat, mag.oec
Predsjednik

Vezano
Vezano