Search
Close this search box.

HPD „SOKOLOVAC” Požeški planinari sudjelovali na tradicionalnom 29. Antunovskom pikniku u Londžici

Požeški planinari svake godine sudjeluju na tradicionalnom Antunovskom pikniku u Londžici. Tako su se i ove godine okupili kod “Ćire” u ranim jutarnjim satima i krenuli put Našica. Našički planinari ugostili su 17 planinarskih društava iz Vinkovaca, Đakova, Kutjeva, Požege, Cerne, Đurđenovca i Feričanaca.

Planinari su se okupili ispred novouređene planinarske kuće Krndija u Londžici, koja se i simbolično otvorena. Planinarska kuća Krndija temeljito je obnovljena i uređena, a osim utočišta i mjesta za druženje i radne sastanke, ujedno je i obavještajna točka Hrvatske gorske službe spašavanja. Nakon pozdravnih govora domaćina u prigodnom glazbenom dijelu nastupili su članovi puhačkog orkestra Gradske glazbe Našica odsviravši nekoliko skladbi.

Planinari su imali prigodu obići dvije ponuđene staze – dužu preko Ivinih vrela i Bedemgrada (oko 5 sati hoda) i nešto kraću preko Male Londžice i Marinović brda, oko 4 sata hoda. Nakon ugodnog hoda i planinarenja po lijepom i uglavnom toplom vremenu planinari su se nastavili družiti uz prigodan domjenak u Planinarskoj kući Londžica. Puni dojmova i ugodnih pejzaža na Krndiji Požeški planinari su se u poslijepodnevnim satima uputili svojim kućama. Idućeg vikenda pozivamo sve koji žele da nam se pridruže u još jednom planinarskom izletu “Lipanj u Lipiku” te radnoj akciji koja je predviđena u nedjelju na PD “Lapjak” u Velikoj te PK “Trišnjica”. Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje.

Izvor: Bruno Horvat, struč. spec. oec.
HPD “Sokolovac” Požega,
Predsjednik

Vezano
Vezano