Najčitanije

 • Fotogalerije

  HPD „SOKOLOVAC” Radna akcija požeških planinara na Planinarskom domu “Lapjak” u Velikoj

  Početkom svake kalendarske godine vrijedni članovi HPD “Sokolovac” Požega odrade radnu akciju na svome Planinarskom domu “Lapjak” u Velikoj kako bi pripremili objekt i prostor za održavanje godišnje Skupštine te druga predavanja i aktivnosti koje će se održati u njihovoj organizaciji. Tako je ova snježna nedjelja iskorištena za uređenje kompletnoga doma.

  Početak radova su obilježili stolarski i električarski radovi koje su odradili članovi Društva. U sklopu navedenoga provjerene su električne instalacije te zamijenjena potrebna rasvjeta dok je drveni namještaj servisiran i pripremljen za dalju upotrebu. Kompletan prostor objekta je detaljno očišćen počevši od kamene sale, velike dvorane, hodnika, kuhinje te sanitarnih čvorova. U velikoj sali su postavljeni stolovi sa stolicama te napravljen raspored za održavanje događanja. Kao i brojne druge radne akcije tako je i ova privukla gotovo 30-tak članova Društva koji su uz pjesmu i šalu odradili veliki posao. Nakon radnih aktivnosti planinari su se okupili na zajedničkom ručku te uz razgovor ostali do kasnih poslijepodnevnih sati. 

  Idućeg tjedna u petak obitelj Čajka će organizirati večeru i druženje uz prezentaciju svojih planinarskih uspjeha za članove dok je subota predviđena za redovnu godišnju Skupštinu.

  Izvor: Bruno Horvat, struč. spec. oec.
  HPD “Sokolovac” Požega, predsjednik

   

   

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači