HPD „SOKOLOVAC” Sudjelovali na požeškom Martinju, najhrabriji po kiši pošli na šetnju Požeškom gorom!


HPD „Sokolovac“ Požega ove subote je organizira izlet za sve zainteresirane povodom manifestacije koju organizira Turistička zajednica grada Požege:„Martinje & Okusi jeseni 2023″. Nažalost zbog izuzetno lošeg i nepovoljnog vremena nije se okupio očekivan broj ljudi međutim oni najhrabriji su se ipak odlučili krenuti na Požešku goru.
Na navedenoj manifestaciji Društvo je imalo svoj štand koji je bio posebno uređen za tu priliku na kojemu se mogla vidjela mala izložba planinarskih eksponata. Vrijedni članovi tom prilikom su svim izletnicima i nazočnim građanima dijelili čaj i peciva te ponešto i poznatog slavonskog asortimana tradicionalnih pića koje je osigurao organizator manifestacija. Tom prilikom događaj su pohodili članovi planinarskih društava iz Zagreba i Rijeke. Prije početka pohoda sve nazočne je pozdravila direktorica Turističke zajednice grada Požege Mirna Šimunović Svoboda te predsjednik HPD “Sokolovac” Požega Bruno Horvat koji su istaknuli važnost Martinja za ovaj Požeški kraj te istaknuli da su upravo planinari bili u prošlosti začetnici istoga. Nakon ugodne šetnje Požeških brdima u pratnji vodiča Dragana Davidovića planinare u pješačkoj zoni je dočekala besplatna degustacija vina Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi  te Udruge vinogradara, vinara i voćara ‘’Stjepan Koydl’’.
Obred krštenja mošta po tradiciji je odradio Vlado Bauer uz pratnju TS “Paori”. Usprkos lošem vremenu veliki broj Požežana je obišao izlagače te ujedno dao podršku ovoj tradicionalnoj manifestaciji sa željom da se ista nastavi i dogodine.

Izvor: Bruno Horvat, mag.oec


HPD “Sokolovac” Požega, predsjednik

Vezano
Vezano
krispan-nasl
Izrada ukrasa za krispane!

Bećarski šor u Pleternici je spreman za adventska zbivanja i preostalo je još samo okititi krispane. Stoga je Muzej bećarca…