Search
Close this search box.

HPD SOKOLOVAC Sudjelovali u akciji “Solidarnost za naš Slavonski planinarski put”


Markacistička sekcija HPD Sokolovca sudjelovala je u hvale vrijednoj akciji pod nazivom “Solidarnost za naš Slavonski planinarski put”.  Poziv za sudjelovanje poslali su Slavonski planinari kako bi se dijelovi ove planinarske obilaznice uredili od posljedica velikog nevremena u srpnju koje je napravilo velike štete na Psunju, Požeškoj i Babjoj gori. Prva akcija bila je ove subote  na području u nadležnosti HPD Strmac iz Nove Gradiške jer su njihove potrebe izrazito velike. Odazvalo se dvadesetak markacista i planinara Slavonije i Zagreba. Čišćenje puta od  srušenih stabala te obnova markacija odvijala se na putovima oznake 501 i 301. Prva grupa bila je na Babjoj gori. Akciju su započeli kod lovačke nadstrešnice iznad Baćin Dola sve do kule Gračanica.
Druga grupa bila je na Psunju. Krenuli su od  Strmca preko grebena Božikovac sve do Dobre vode.
Na kraju akcije okupili su se u planinarskom domu Strmac na zajedničkom planinarskom objedu. Zahvalio im se predsjednik HPD Strmac Krunoslav Malenica i  predsjednik Slavonskih planinara Otmar Tosenberger.
Osim što je ovom akcijom uređen dio Slavonskog planinarskog puta njena vrijednost je i u tome što je povezala markaciste Slavonije te omogućila razmjenu iskustava, znanja i ideja te pružila novu dimenziju suradnje i aktivnosti u planinarstvu.
Slavonski planinarski put je najstarija i najduža planinarska obilaznica u Hrvatskoj duga oko 350  kilometara. Osnovan je davne 1957. godine, a prolazi Psunjem, Požeškom gorom, Diljom, Krndijom i Papukom

Izvor. Bruno Horvat, mag.oec

HPD “Sokolovac” Požega, predsjednik

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi