Search
Close this search box.

HRVATSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PLETERNICA Dođite danas na Piknik s knjigama – na hipodrom i u Knjižnicu!


Piknik s knjigama je program koji potiče kulturu čitanja, a financijski ga podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice. Prvi ovogodišnji Piknik s knjigama ima istu lokaciju kao i prošle godine, hipodrom u Pleternici a održat će se 28. lipnja 2024. godine.
Kao i svake godine imamo program za djecu i odrasle. Mladi će imati ”Kvizomaniju”, kviz iz književnosti u 17:30 sati dok će djeca imati priliku u 18:00 sati pogledati predstavu ”Kraljevna na zrnu graška” u izvedbi kazališta ”Mala scena” iz Zagreba.
Jedna kraljevna, jedan kraljević, zamišljeni Pričalo i vesela Malena sigurno će sve razveseliti, nasmijati, raznježiti. Ovo je poznata priča o princezi koja nikako ne može zaspati zbog jednog majušnog zrna graška, puna veselih songova koje ostaju zauvijek u uhu, zabavnih likova, fantastičnih lutaka i čiste uživancije. Predstava je participativnog karaktera, što znači da u njoj sudjeluju i djeca u većoj mjeri nego u klasičnim izvedbama!
U programu za odrasle mijenjamo lokaciju i vraćamo se u prostor Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica gdje će nam u 19:00 sati autorica Mira Šulc predstaviti svoju zbirku pjesama ”U životnom vrtlogu”. Autorica Mira Šulc rođena je 22. listopada 1954. godine i živi u Jakšiću. Od djetinjstva piše poeziju i član je Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije ”Matko Peić”. A više o njenoj poeziji možete saznati u petak!
Vidimo se danas na hipodromu i u knjižnici! Dobrodošli!

Izvor: Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica

 

Vezano
Vezano