Search
Close this search box.

HRVATSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PLETERNICA Prvi ovogodišnji Knjignik na hipodromu – dječja predstava za najmlađe a stand up komedija za odrasle!

Prvi ovogodišnji Piknik s knjigama, poznat kao Knjignik ima istu lokaciju kao i prošle godine, hipodrom u Pleternici. Kao i svake godine imamo program za djecu i odrasle. Mladi će imati ”Kvizomaniju”, kviz iz književnosti u 17 sati. Djeca će imati priliku 23. lipnja 2023. na hipodromu Pleternica u 18 sati pogledati predstavu ”Nevolje princeze Lijepe” u izvedbi najmlađih glumaca Bjelovarskog kazališta.
Princeza Lijepa je jako lijepa, kako joj i ime kaže. Samo… ima jedan problem – smrdi joj iz usta. Kralj Mudroslav i kraljica Mudroslava dolaze k vještici, kako bi im ona smućkala čarobni napitak koji će princezu Lijepu riješiti problema i učiniti je još ljepšom, te joj omogućiti da se uda za princa Dragog. Rješenje je jednostavno, ali trebalo ga je pronaći.


Tekst je napisao Vladan Ivković, režirala Margareta Fabičević, scenografija Mirko Benkus, kostimografija Elizabeta Kosar, a originalne songove skladao Duet Blank. Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 god.
U programu za odrasle u 19 sati nastupati će stand up komičar Goran Vinčić iz Zagreba i Marko Dejanović. Goran Vinčić, zvan Vinča u preko 8 godina komičarske karijere nastupio je po cijeloj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji. Najenergičniji je komičar balkanske stand up comedy scene, majstor improvizacije i sjajnog odnosa sa publikom. Ukoliko niste gledali njegov nastup preporučujemo prvi red. Ako ipak sjednete u zadnji red i tamo će vas naći. Marko Dejanović stand up komedijom bavi se od 2014. godine, te je dugo bio član redovne postave comedy cluba Studio Smijeha. Osim komedijom, bavi se i književnošću, autor je dviju zbirki priča “Belzebubov notes” i “Van Brloga” te romana “Karte, molim!”.

Vidimo se u petak na hipodromu! Dobrodošli!

Izvor: Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica

Vezano
Vezano