Search
Close this search box.

HRVATSKA ZAJEDNICA ŽUPANIJA Županica Jozić na 69. sjednici Izvršnog odbora


Hrvatski župani, među kojima i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, održali su 69. sjednicu Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj je naglasak stavljen na provedbu Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske. Podsjetimo, Požeško-slavonskoj županiji predano je pedeset predmeta državne imovine, a glavni cilj decentralizacije je ubrzavanje procedura i stavljanje imovine u korist razvoja gospodarstva.
Na sjednici održanoj u Karlovačkoj županiji, razgovaralo i o naknadama šteta izazvanih prirodnim nepogodama te važnosti naukovanja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

– Hrvatska zajednica županija, koja okuplja sve županije i Grad Zagreb, aktivno sudjeluje u kreiranju zakona i podzakonskih akata koji direktno utječu na poboljšanje uvjeta života u lokalnim i regionalnim sredinama, zbog čega su ovi koordinacijski susreti župana važni za svaku pojedinačnu županiju – istaknuo je predsjednik Hrvatske zajednice županija i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.
Također, na sjednici je predstavljen projekt  „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“, Zaklade Hrvatske pošte, osmišljen kako bi se djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od trenutka napuštanja doma omogućio početak samostalnog života do prvog zaposlenja. U hvalevrijedan projekt u okviru kojeg se za vrijeme djetetova boravka u domu na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja, uključen je i Dječji dom iz Lipika.

Izvor: pszupanija.hr
Foto: Kristijan Toplak

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega