Search
Close this search box.

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE, PODRUČNI URED POŽEGA Prezentirane mjere Aktivne politike zapošljavanja u tekućoj godini

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike uz podršku HGK – Županijske komore Požega, održali su prezentaciju mjera Aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu s naglaskom na zeleno-digitalna radna mjesta i zapošljavanje ranjivih skupina.
Stjepan Firšt pozdravio je prisutne ispred HGK – Županijske komore Požega i zahvalio svima na dolasku. Jasminka Antunović, predstojnica HZZ Područnog ureda Požega prezentirala je stanje nezaposlenosti, pregled zapošljavanja po djelatnostima, prijavi potreba za radnicima te korištenje mjera u Požeško-slavonskoj županiji. Tako je u 2023. godini u mjere aktivne politike zapošljavanja bilo uključeno ukupno 880 osoba s ukupno plaćenim sredstvima od 3.222.633,99 €.
Prezentacija je održana u velikoj dvorani HGK – Županijske komore Požega, a održao ju je Luka Čirko, ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje pri Minisarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Prisutni su mogli saznati kako doći do (su)financiranja plaće prilikom zapošljavanja novog radnika u rasponu od 40% do čak 100%, koje uvjete i kriterije je potrebno zadovoljiti i koje su ciljane skupine radnika. Također su mogli saznati što je potpora za usavršavanje i zašto je ona korisna poslodavcima i njihovim radnicima.


Po završetku prezentacije, Kristijan Buza, rukovoditelj Odjela mjera aktivne politike zapošljavanja iz Središnjeg ureda HZZ odgovarao je na pitanja prisutnih.
Nakon održane prezentacije mjera, Alen Kolar, pomoćnik ravnatelja Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom održao je prezentaciju poticaja Zavoda usmjerene na zapošljavanje osoba s invaliditetom. Naveo je brojne pogodnosti kroz poticaje i potpore za poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, kao što su: sufinanciranje plaća i putnih troškova, mogućnost arhitektonske i tehničke prilagodbe radnog mjesta i drugo.
Prezentaciji mjera je prisustvovalo oko četrdeset poslodavaca.

Izvor: Hrvatski zavod za zapošljavanje Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi