Search
Close this search box.

HUMANITARNA ŠETNJA „Mali dar za pravu stvar”

S obzirom na pozitivne rezultate i velik odaziv građana prethodnih sedam godina, zajedničkim smo snagama i ove godine odlučili pokrenuti javnozdravstvenu humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“. Već pomalo tradicionalno, humanitarna se akcija „Čaj za malog zmaja“ održava svakoga prosinca, ove godine od 6. prosinca do 21. prosinca 2023. godine. Humanitarna je akcija namijenjena djeci predškolske dobi i djeci polaznicima nižih razreda osnovne škole, do 14 godina, koji odrastaju u uvjetima siromaštva te im nisu uvijek dostupna sredstva za prevenciju bolesti, a koja bi im ojačala imunitet i olakšala zdravstvene teškoće. Ove će godine, po završetku akcije, darove dobiti 75 najmlađih korisnika kojima želimo olakšati nadolazeće osjetljivo razdoblje, u ukupno 45 obitelji.

U sklopu humanitarne akcije „Čaj za malog zmaja“ i ove se godine organizirala humanitarna šetnja pod nazivom „Mali dar za pravu stvar“, a šetnju je organizirala i predvodila udruga „La Bella Vita“. Hodalo se tako odabranom rutom, od svima poznatog stabla ginka do prigodnoga štanda u parku „Pod gradom“. Nakon šetnje, na štandu su polaznike dočekali vrijedni studenti s toplim čajem i kolačićima. Naime, ovu smo priliku iskoristili i za javnu kampanju pod nazivom „Za Božić bez nasilja“ u sklopu projekta „Kutak za sretnije starenje IV“, a studenti su dijelili čaj, kolačiće i prigodne letke. Humanitarnoj šetnji ove su se godine pridružili učenici Katoličke osnovne škole te učenici Osnovne škole „Antuna Kanižlića“ kao i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović. Sav prihod u potpunosti je namijenjen humanitarnoj akciji „Čaj za malog zmaja“. Ovim putem zahvaljujemo svima, posebno članicama udruge „La Bella Vita“, studentskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ na donaciji čaja te vrijednim studentima koji su nam pomogli u realizaciji ovoga događaja.

Humanitarna je akcija pokrenuta 6. prosinca i traje sve do 21. prosinca. Građani prikladne pakete mogu donositi u prostorije Hrvatskog zavoda za socijalni rad (Županijska 16) te Gradske knjižnice Požega (Antuna Kanižlića 1), a po dogovoru pakete mogu donositi i na adrese ostalih organizatora. Ideja je da to budu korisne i zdrave stvari – med, čaj, sirup, četkice i paste za zube, kapi za nos za djecu, kape, šalovi, rukavice, papirnate i vlažne maramice, sapuni, šamponi, gelovi za tuširanje i slično. Također, u svrhu akcije pokrenut je i poseban podračun pa tako oni koji u akciji žele sudjelovati uplatom novca na račun, novac mogu uplatiti na sljedeći broj računa: HR0223900011500262460, Hrvatska poštanska banka d.d. Sva prikupljena sredstva iskoristit će se za kupnju artikala za pakete koji će biti podijeljeni korisnicima.

Ovim vas putem pozivamo da se uključite u akciju i svojim činom razveselite one kojima je pomoć zaista potrebna. Zahvaljujemo svima na svakom obliku pomoći, donaciji i dobroj namjeri. Nadamo se da će potrebitih biti što manje, a da ćemo uvijek biti dobri i humani.

Izvor: Udruga Humanum

Vezano
Vezano