Search
Close this search box.

I TO SE DOGAĐA Netko je ukrao crkveno zvono!

Nepoznati počinitelj otuđio crkveno zvono

U razdoblju od 3. ožujka do 23. ožujka 2024. u mjestu Tulnik iz kapele na mjesnom groblju, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio crkveno zvono u vlasništvu župe Buk.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požari na otvorenom prostoru

U subotu 23. ožujka 2024. oko 15.30 sati u blizini mjesta Potočani, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 16.30 sati u blizini mjesta Vesela, na neutvrđeni način došlo je do požara na livadi prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Nešto kasnije, oko 19.30 sati u blizini mjesta Kuzmica, također je na otvorenom prostoru izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

U nedjelju 24. ožujka 2024 oko 0.05 sati u Požegi u Vukovarskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 0,96 promila upravljao 23-godišnjak, a koji je odbio testiranje na prisutnost droga.

Istoga dana, oko 1.10 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 34-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,14 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom

U nedjelju 24. ožujka 2024. oko 1.15 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 32-godišnjeg vozača koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,75 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da je tijekom vožnje naglo mijenjao brzinu kretanja.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi