Search
Close this search box.

I TO SE DOGAĐA Oduzeo prednost prolaza – vlaku! No, vlak je bio brži!

Prevaren putem društvene mreže

U nedjelju 21. travnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 51-godišnjak s područja Brestovca da je istoga dana putem društvene mreže s nepoznatom osobom dogovorio kupnju traktora te uplatio predujam nakon čega mu se nepoznata osoba više nije javila.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 20-godišnja vozačica

U nedjelju 21. travnja 2024. oko 8.45 sati između mjesta Zakorenje i Daranovci, 20-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u putni kanal.

U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Na pružnom prijelazu oduzeo prednost vlaku

U nedjelju 21. travnja 2024. oko 20.05 sati u Pleternici u Ulici Antuna Matije Relkovića, 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,58 promila upravljao osobnim automobilom, dolaskom do pružnog prijelaza nije zaustavio vozilo te je u tom trenutku u lijevi bočni dio vozila udario vlak, a kojim je upravljao 55-godišnjak.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a protiv 29-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 113 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 77 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 21. travnja 2024. pet minuta iza ponoći u Požegi u Osječkoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 31-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,22 promila upravljao osobnim automobilom kojem je istekla važnost prometne dozvole i osiguranja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.580,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
Izvor: PU pozesko-slavonska

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…