Search
Close this search box.

I TO SE DOGAĐA Pijan došao u policijsku postaju pa vrijeđao policijske službenike

Pijan došao u policijsku postaju pa vrijeđao policijske službenike
Protiv 21-godišnjaka slijedi optužni prijedlog

U subotu 2. travnja 2022. oko 0.20 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja u prostorije policijske postaje nepozvan je pristupio 21-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,17 promila omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet. 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,14 promila
Protiv počinitelja slijedi prekršajni nalog

U subotu 2. travnja 2022. oko 2.20 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,14 promila upravljao 34-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 34-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna problematika
Dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

U subotu 2. travnja 2022. oko 2.30 sati u Požegi na raskrižju ulica Mlinske i nerazvrstane ceste NC 16, 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,58 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine, nije pravovremeno zaustavio vozilo te je prilikom skretanja udesno sletio u kanal. Protiv 29-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata dogodila se i prometna nesreća  s materijalnom štetom u Pakracu na Trgu pape Ivana Pavla II.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano