Search
Close this search box.

I U 2024.GODINI Nastavlja se dragovoljna predaja oružja policiji

Dragovoljna predaja oružja nastavljena i u 2024. godini

U četvrtak 18. siječnja 2024. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao pušku s pripadajućim spremnikom. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Tijekom 2023. na području Policijske uprave požeško-slavonske  građani su  dragovoljno predali  ukupno 366 rasprskavajućih  minsko-eksplozivnih sredstava (41 ručnu bombu i 14 mina), 88 komada različitog oružja ( 61 automatsko, 16 pušaka i 11 pištolja), 11577 komada streljiva i 2,705 kilograma eksploziva.

Zahvaljujemo savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo te napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Također je važno da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, a koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Prometna problematika

U četvrtak 18. siječnja 2024. oko 15.15 sati u Pakracu na križanju ulica Prilaz na mali most i Matije Gupca, 79-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,90 promila upravljao osobnim automobilom, dolaskom do križanja zaustavio je vozilo nakon čega se kretao vožnjom unazad, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je udario zadnjim dijelom vozila u prednji dio zaustavljenog osobnog automobila kojim je upravljala 52-godišnjakinja koja se nalazila zaustavljena iza 79-godišnjaka.

Protiv 79-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano