Search
Close this search box.

IC TERRA PANONICA Ne propustite filmski hit – Napoleon!

– Novi kino projektor i novo kino platno jamstvo su apsolutnog užitka u novim filmskim hitovima koji vas očekuju u Interpretacijski centar Terra Panonica tijekom ove godine.. Zapišite si datum ili još bolje… rezervirajte svoje ulaznice za projekciju filma Napoleon u četvrtak s početkom u 19 sati – ovako je na facebook stranici IC Terra Panonica najavljen veliki filmski hit u kojemu će sutra moći uživati filmofili.
Film Napoleon u svjetskim kinima se pojavio krajem prošle godine a u Hrvatskoj je, u samo četiri dana prikazivanja, okupio 18 000 gledatelja. Evo što je tada objavio cineplexx.hr.

„U kina je napokon stigao povijesni spektakl Ridleyja Scotta – Napoleon. Film prikazuje uspon i vladavinu jednog od najpoznatijih francuskih vođa svih vremena, Napoleona Bonapartea. Naslovna uloga pripala je Joaquinu Phoenixu, a mnogi su s uzbuđenjem čekali vidjeti kako će glumac odraditi ovaj posao. Film smo napokon pogledali i mi, a ovo su naši dojmovi.

Napoleon prati uspon francuskog cara, kroz 30 godina, od uspješnog vojskovođe do prognanog cara. Film započinje s godinom Francuske revolucije te smrti posljednje francuske kraljice, Marije Antoanete koja je poznato odvedena na giljotinu. Tada obični vojskovođa, Napoleon je svemu tome svjedočio i ubrzo se zbog uspjeha u ratovima, uspeo na najveću moguću poziciju. Osim toga, film se uvelike fokusira i na njegov prvi brak s aristokratkinjom Josephine. Toksična ljubav njih dvoje, političke taktike i neke od najspektakularnijih ratnih scena koje smo vidjeli, karakteriziraju Napoleona.
Scene borbe francuske vojske s Britancima, Rusima i ostalim rivalima izvrsno su snimljene za što je zaslužan direktor fotografije Dariusz Wolski koji je zapravo najveća zvijezda filma. Napoleon je vizualno odličan. Nema puno boja, što dočarava nemilosrdno vrijeme u koje je film smješten, no raskošna kostimografija i scenografija uvijek dolaze do izražaja.”


Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano