Search
Close this search box.

IMENOVANI PRIVREMENI PROČELNICI Županica Jozić: „Pročelnici su voditelji resora koji u realnost trebaju provesti viziju razvoja naše županije“

Početkom 2022. godine na snagu je stupila Odluka o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Požeško-slavonske županije te su imenovani privremeni pročelnici. Na čelo Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine, koji je nastao spajanjem dosadašnjeg Ureda župana i Tajništva, imenovan je dosadašnji tajnik Željko Obradović. Olivera Baričević privremena je pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko pravne poslove, a Damir Jakoubek Upravnog odjela za javne financije. Dosadašnja pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Sandra Sekulić, imenovana je za privremenu pročelnicu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje. Sunčica Bajić nastavlja obavljati poslove pročelnice Ureda za unutarnju reviziju te je imenovana i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport.
„Kao što sam rekla i na sjednici Županijske skupštine,  za novi ustroj sam se odlučila nakon dubinske analize dosadašnjih upravnih odjela. Želim učinkovitu javnu upravu spremnu odgovoriti na sve izazove današnjice. Tu poseban naglasak stavljam na mogućnosti korištenja sredstava iz fondova Europke unije, digitalizaciju javne uprave te brže izdavanje građevinskih dozvola“ – istaknula je županica Jozić te dodala kako je značaj i odgovornost pročelničkih mjesta iznimno velika.
„Pročelnici su voditelji resora koji u realnost trebaju provesti viziju razvoja naše županije, smjernice koje si zacrtamo i odluke koje donosi Županijska skupština. Odgovorni su za brzinu, kvalitetu i općenito efikasnost rada. Vrijeme koje je pred nama nosi veliko breme, no vjerujem kako ćemo novim preustrojem i zajedničkim snagama provesti brojne projekte i ubrzati mnogobrojne procese za koje županija ima nadležnost.“ – zaključila je županica Jozić.
Među imenovanim pročelnicima dva su nova imena. Na mjesta privremenih pročelnica za gospodarstvo te prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša imenovane su Jelena Ferdebar Hak i Nikolina Stanić. Jelena Ferdebar Hak diplomirana je pravnica s bogatim iskustvom upravljanja projektima, posebice onima financiranim iz fondova EU. Posljednje 4 godine zaposlenica je Regionalne razvojne agencije, a posljednje radno mjesto bilo je mjesto voditeljice odjela za pripremu i provedbu projekata u okviru kojeg je osobno bila zadužena za projekte vrijedne više od100 milijuna kuna. Nikolina Stanić je magistra geografije sa završenim diplomskim studijem prostornog planiranja i regionalnog razvoja, a na mjesto privremene pročelnice imenovana je s mjesta više savjetnice za prostorno uređenje i graditeljstvo nakon dugogodišnjeg rada.
„Nakon stupanja na snagu Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela, u roku od 60 dana trebamo pripremiti novu sistematizaciju radnih mjesta. S obzirom na zakonske okvire, a vezano za troškove plaća, ići će se u smjeru smanjenja broja zaposlenih ili plaća“ – najavila je županica.
Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za plaće mogu izdvajati do 20 posto prihoda poslovanja jedinice ostvarenih u prethodnoj godini, umanjenih za prihode pomoći i donacija, osim pomoći za preuzete državne službenike na temelju posebnog zakona, te prihode ostvarene s osnove dodatnog udjela u porezu na dohodak i pomoći izravnanja za financiranje decentraliziranih funkcija.
Izvor: Požeško-slavonska županija

Vezano
Vezano