Najčitanije

 • Fotogalerije

  IN MEMORIAM Glumac Ivica Koprivnjak, jedinstveni ‘Đuka Begović’ – česti gost na događanjima u Pleternici i Požegi

  Nakon kratke i teške bolesti u nedjelju 24.listopada, u KBC Osijek preminuo je glumac Ivica Koprivnjak. Rođen je 16.listopada 1950.godine u Valpovu ali je ubrzo otišao u Belišće gdje je proveo cijeli životni vijek. Bio je dugogodišnji vokalni solist, redatelj, scenograf i glumac u dramskom ansamblu i bivši predsjednik Amaterskog kazališta Belišće. U matičnom kazalištu odigrao je brojne glavne uloge a za ulogu u predstavi „Vjenčanica” 1991.godine nagrađen je na Smotri dramskih amatera Slavonije i Baranje.

  Koprivnjak je dobitnik i brojnih drugih nagrada, među ostalim, 2014. godine na Festivalu dramskih amatera u Slavonskom Brodu, prema odluci stručnog suda, dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu u monodrami „Đuka Begović”. Upravo po toj izvedbi poznat je široj publici i u Požeštini. Nastupio je prošle godine na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana županije a u Pleternici je gostovao više puta, posljednji put u ožujku ove godine za Valentinovo.
  U našem kraju stekao je brojne prijatelje koji ga pamte kao dobrog i skromnog čovjeka. Ivica Koprivnjak bit će sahranjen danas u 16 sati na groblju u Belišću.

   

  Pripremila: V.Milković
  Foto: M.Markota/ arhiva Požeški vodič

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije