Search
Close this search box.

IN MEMORIAM Milan Bajt, akademski slikar iz Sulkovaca

U 66.godini života iznenada je preminuo Milan Bajt, akademski slikar iz Sulkovaca.
Školovao se u rodnom selu i Pleternici a Školu primijenjenih umjetnosti i Likovnu akademiju završio je u Zagrebu. Milan Bajt je, kao profesor likovne kulture radio u Požegi, Kaptolu, Velikoj i Daruvaru a najduže, od jeseni 1993.godine, u OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici. Od prošle godine je bio u mirovini.

 

Milan Bajt je bio član Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić” koja se s njim, na svojoj facebook stranici, oprostila slijedećim riječima:
– Milan je naš član od samih početaka djelovanja Udruge i tada je već pokazao svoju dobrodušnost čovjeka velikog talenta koji je bez zadrške davao savjete, učio i prenosio svoje znanje članovima koji još nisu bili sigurni u svoje slikarske poteze. Milan je bio pravi umjetnik kojeg nisu svi doživjeli kao takvog dok nisu vidjeli njegova umjetnička djela. Njegovu kvalitetu najviše su cijenili kolege slikari na likovnim kolonijama na koje su ga rado pozivali. Već pri samom potezu kistom moglo se vidjeti da je Milan profesionalac. Cijeli svoj radni vijek radio je kao nastavnik likovnog odgoja u osnovnim školama gdje je podučavao učenike likovnom izražavanju. Prošle, 2022. godine otišao u zasluženu mirovinu s veseljem kako će se napokon posvetiti slikanju. Njegova djela krase mnoge domove i javne ustanove, sudjelovao je na našim zajedničkim izložbama, ravnopravno sa slikarima amaterima i tu još jednom pokazao svoju veličinu. Na žalost, u ovih 9 godina postojanja Udruge nismo doživjeli njegovu samostalnu izložbu. Dragom Milanu, hvala na njegovoj nesebičnosti i vremenu koje je odvojio za rad naše Udruge i velika žal za njegovim preranim odlaskom, jer toliko je još mogao uživati u slikanju a i mi zajedno s njim..
Milan Bajt bit će sahranjen sutra u 15 sati na mjesnom groblju u Sulkovcima,.

Pripremila: V.Milković
Foto: facebook/ Udruga Matko Peić

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…