Search
Close this search box.

IN MEMORIAM Preminuo je Ivan Božić (1942.-2022.)-umirovljeni pleternički nastavnik i poznati planinar PD „Klikun“

U 81. godini preminuo je Ivan Božić, umirovljeni nastavnik matematike i fizike u pleterničkoj osnovnoj školi i zapaženi dugogodišnji član Planinarskog društva „Klikun“. Kao strastveni i vrlo aktivni planinar pleterničkog Društva, za svoje planinarske aktivnosti i vrhunske rezultate dobio je priznanje “Antun Petković” i zlatnu značku Hrvatskog planinarskog saveza, najviše hrvatsko planinarsko priznanje.

U povodu Dana Grada Pleternice, u prosincu 2013. godine dobio je godišnju nagradu koja mu je, zajedno s Milanom Rajičem, dodijeljena zbog postignutih rezultata u planinarstvu. Njih dvojica bili su jedini u Požeštini koji su zaslužili ovo značajno državno planinarsko priznanje. Naime, do tada su uspjeli proći 153 kontrolne točke na planinama diljem Hrvatske. Ivan Božić savladao je sve vrhove Hrvatske planinarske obilaznice, a zbog narušenog zdravlja postupno su izostajale njegove planinarske aktivnosti.

Ljubav prema planinarstvu prenio je na svog sina Krunoslava, također aktivnog planinara koji obavlja funkciju predsjednika PD „Klikun“. Ivanu je omiljeni hobi bio i sportski ribolov, a kao član Športsko-ribolovnog društva „Londža“ nerijetko je tijekom umirovljeničkih dana odlazio na pecanje na ribnjak u Zarilcu. U ime našega portala, obitelji upućujemo izraze iskrene sućuti. Pogreb Ivana Božića održat će se 19. veljače (subota) na Gradskom groblju u Pleternici, s početkom u 16 sati.

Pripremio: I. T.

Foto: A. M., Arhiva

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega