Search
Close this search box.

IN MEMORIAM Preminuo je Ivan Novosad, zapovjednik Vatrogasne zajednice područja Požeština i zapovjednik JVP naše županije

Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije objavila je jutros tužnu vijest:

– Tužna i pomalo šokantna vijest pogodila je požeško vatrogastvo. Iznenada je, u 41. godini preminuo Ivan Novosad. Ivan je obnašao dužnost zapovjednika Vatrogasne zajednice područja Požeštine i zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije, a bio je i tajnik DVD-a Pleternica te vatrogasni sudac.
U ime Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije, obitelji izražavamo iskrenu sućut kao i svim vatrogascima i vatrogaskinjama. Smrt vrijednog vatrogasca, ali i velikog i dobrog čovjeka i prijatelja ostavit će veliku prazninu u požeškom vatrogastvu. 

U povodu smrti Ivana Novosada na internetskoj stranici Grada Pleternice objavljeno je slijedeće:

Poput požara s kojima se je borio, proširila se vijest o iznenadnoj smrti Ivana Novosada, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije te nas sve ostavila u stanju šoka i nevjerice. Tražeći riječi posvećene Ivanovom životu, radu i djelima izražavamo najdublju kršćansku sućut obitelji Novosad, svoj rodbini, prijateljima, njegovoj braći vatrogascima.

Uz posao zapovjednika Ivan je bio i tajnik DVD-a Pleternica, dugogodišnji šahist u ŠK Vina Markota, no prije svega prijatelj i dragovoljni vatrogasac. Ivan je živio za razvoj vatrogastva, svoje Pleternice i svakim svojim danom i svojom aktivnošću nastojao je oplemeniti sredinu i ljude kojima je okružen, a u tome je i uspjevao.

Iako je bio maksimalno posvećen vatrogastvu nije u njemu vidio samo gašenje požara nego je uvijek rado poticao i sudjelovao na svim aktivnostima koje okupljaju vatrogasce čak i na onima koji nisu usko vezani za vatrogastvo. Bio je dio brojnih života, kroz posao i želju pomogao brojnim sugrađanima, ali i bio dio brojnih terenskih akcija van Pleternice. Ivanov odlazak ostavit će dubok trag u cijeloj zajednici, posebice u njegovoj matičnoj, vatrogasnoj.

Sahrana dragog Ivana će biti sutra, 2. svibnja u 15 sati na groblju sv. Ilije u Požegi.

Hvala Ti za sve!

Gradska uprava Grada Pleternice

 

Foto: DVD Pleternica
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…