Search
Close this search box.

IN MEMORIAM Prof. Stjepan Katanić – Kemo

Osoba koju će Zagrađani zasigurno uvijek pamtiti jučer je premimnula: Stjepan Katanić – Kemo. Evo što je objavljeno na facebook stranici NK Graničar Zagrađe:

– Danas nas je pogodila tužna vijest, osnivač i prvi trener nogometnog kluba Graničar Zagrađe, prof. Stjepan Katanić – Kemo preminuo je nakon teške bolesti.
Bila nama je čast imati jednog takvog čovjeka u klubu i neka mu je laka Hrvatska zemlja.
Obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut.

Prof. Katanić bio je i zaposlenik Gimnazije Požega – na internetskoj stranici škole objavljeno je slijedeće:

Dana 17. siječnja 2024. nakon borbe s teškom bolešću napustio nas je umirovljeni profesor matematike i fizike Stjepan Katanić – Kemo.
Profesor Katanić završio je Gimnaziju u Slavonskoj Požegi, a nakon toga upisao Pedagošku akademiju u Slavonskom Brodu. Obrazovni put nastavio je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci gdje je stekao titulu profesora matematike i fizike. Godine 1973. zaposlio se kao nastavnik matematike u Osnovnoj školi u Kaptolu gdje je radio do 1977. godine kada postaje zaposlenik Gimnazije u Slavonskoj Požegi. Nakon ukidanja gimnazijskog programa, radi u Centru za usmjereno obrazovanje „Zvonko Brkić“ gdje je prilikom razdruživanja i ponovne uspostave samostalnog gimnazijskog programa bio i vršitelj dužnosti ravnatelja. Od 1992. godine do umirovljenja 2017. godine radio je kao profesor matematike u Gimnaziji, Požega. 
Profesor Katanić ostat će upamćen po marljivom radu s učenicima tijekom dugogodišnjeg radnog vijeka, a kolege će ga pamtiti po prepoznatljivom humoru i optimizmu s kojim je pristupao svim životnim nedaćama.
Ispraćaj je dragog pokojnika u petak 19. siječnja 2024. godine u 13 sati na groblju Krista Kralja u Požegi.

Pripremila: V.Milković

ž

Foto: NK Graničar
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu