Search
Close this search box.

INA ZELENI POJAS Dajte svoj glas Dječjem vrtiću Požega

Sa ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja INA je 2014. godine pokrenula Zeleni pojas u sklopu kojeg je na suradnju pozvala organizacije civilnog društva, javne obrazovne ustanove (škole, vrtiće, fakultete), dobrovoljna vatrogasna društva te parkove prirode kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama.

Na ovogodišnji natječaj prijavljen je i Dječji vrtić Požega koji je ušao u uži krug s još dva vrtića, a za kojeg možete glasati putem linka.

Maksimalni iznos sufinanciranja po projektu iznosi 30.000 kuna. Kandidati koji se prijavljuju moraju, financijski ili materijalno, pridonijeti s 20% od ukupnog proračuna namijenjenog za projekt. Odluku o odabiru projekata kojima će se dodijeliti sredstva donosi Povjerenstvo na temelju kriterija definiranih ovim Natječajem. Uz projekte odabrane odlukom Povjerenstva jedan od projekata bit će odabran na temelju glasova Facebook fanova službene INA Facebook stranice tako da će INA na svojoj službenoj Facebook stranici objaviti projekte koji su prošli procjenu i dobili pozitivne recenzije Povjerenstva, odnosno one koje u dovoljnoj mjeri udovoljavaju kriterijima definiranim ovim Natječajem.
Ukupan fond natječaja jest 250.000 kuna, a dodijelit će se odabranim projektima tako da pojedinačni iznosi koje dodjeljuje INA čine do 80% sredstava ukupno potrebnih za ostvarenje projekta, a pritom maksimalni iznos može biti 30.000 kuna.
Odluku o dodjeli sredstava donijet će Povjerenstvo u najkasnije 20 dana od dana isteka roka za podnošenje ponuda (do 20. travnja 2022.), o čemu će podnositelji ponuda biti obaviješteni u roku od 10 dana od dana donošenja odluke (do 30. travnja 2022.).
Do sada je u sklopu Zelenog pojasa posađeno 10.623 sadnice drveća, cvijeća i raslinja te je zazelenjen prostor od 98.079 četvornih metara. Uređene su zelene staze, obnovljena odmorišta i dječja igrališta, očišćene su livade, šume, podmorje, priobalje, jezera i rijeke, obnovljena su prihvatilišta za životinje, ostvarene učionice u prirodi, te brojne druge prigodne aktivnosti.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano