Search
Close this search box.

INTERPRETACIJSKI CENTAR „TERRA PANONICA” Prvom ovogodišnjom projekcijom filma započeo stalni program koji će obogatiti kulturni život Pleternice

Mnoštvo mališana u pratnji sa starijim članovima obitelji sinoć je došlo u Interpretacijski centar „Terra Panonica” kako bi pogledali crtani film „Čudesna šuma”. Prvo je to u nizu događanja koja će obogatiti dosadašnji program Centra ali i cijeli kulturni život u Pleternici.
– Javna ustanova Pleternica je dobila na upravljanje IC Terra Panonica pa smo odlučili, uz stalnu ponudu Centra posjetiteljima, dodati nove sadržaje kako bi ova multimedijalna dvorana bila što više iskorištena. Izradili smo plan i program za cijelu 2022.godinu koji predviđa da u Centru svaki drugi vikend bude program za djecu a svaki četvrti vikend program za odrasle. To znači da će ovdje minimalno dva puta mjesečno ovdje biti kinoprojekcije, predstave, koncerti…Sve to odvijat će se uz epidemiološke mjere, dakle, covid potvrde i nošenje maski – kazala je ravnateljica Javne ustanove Jasna Hoffmann.
Na sinoćnju projekciju crtića „Čudesna šuma” došla je i gradonačelnica Marija Šarić sa svoje troje djece. – Kad smo otvorili dvoranu 2019.godfine mi smo započeli s projekcijama i predstavama ali je ubrzo došla epidemija koronavirusa pa je sve stalo. Sad smo odlučili, uz poštivanje epidemioloških mjera, s tim nastaviti: svaki drugi vikend bit će program za djecu a svaki četvrti program za odrasle. Svi smo se pomalo zaželjeli događanja i vjerujem da će se građani s vremenom naviknuti na stalni program i da će dolaziti ovamo. Uobičajeni program u dvorani ostaje i dalje, dakle, radnim danom je otvorena od 8 do 16 sati a vikendom poslijepodne. Posjetitelji mogu razgledati multimedijalnu izložbu i pogledati crtić – rekla je gradonačelnica Šarić.
Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano