Search
Close this search box.

IPAK SE KREĆE Nastavlja se s obnovom željezničke pruge od Čaglina do Našica!

Nastavit će se obnova željezničke pruge od Čaglina do Našica. Zaključak je to koji proizlazi iz odgovora koji je, na naš upit, stigao iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Naime, u posljednje vrijeme ministar Oleg Butković je u više navrata u medijima najavljivao velika ulaganja idućih godina u željeznice pa smo u ministarstvo kojemu je na čelu, poslali upit da li se u tim ulaganjima nalaze i radovi na obnovi željezničke pruge od Čaglina do Našica? – Obavještavamo Vas kako je prošli mjesec, točnije u listopadu ove godine, HŽ Infrastruktura potpisala ugovor za uslugu Izrade izvedbenog projekta za obnovu dionice Našice – Čaglin, duljine 18,5 km, na pruzi Našice – Nova Kapela, u vrijednosti od 251.735,00 eura. Planirani rok za izradu izvedbenog projekta je deset mjeseci nakon čije izrade je moguće ugovaranje radova – navodi se u pismenom odgovoru iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

 

Podsjetimo, prometovanje vlakova od Pleternice preko Čaglina do Našica obustavljeno je 2010.godine zbog dotrajalosti pruge. U periodu od 2013. do 2015. godine je obnovljena dionica od Pletemice do Čaglina u dužini od 17,5 kilometara. Nastavak obnove najavljen je krajem 2021.godine kada je, u sklopu redovnog održavanja, započelo krčenje raslinja koje je izniklo zbog dugogodišnjeg nekorištenja pruge. Bude li sve onako kako se navodi u odgovoru iz Ministarstva, u drugoj polovici iduće godine moglo bi se početi s ugovaranjem radova.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano