Najčitanije

 • Fotogalerije

  IVAN ŠEDEVI Krenuo pješice na 190 kilometara dug put do Vukovara

  Jutros, još nije bilo ni svanulo, Ivan Šedevi je s Trga Bezgrešne Djevice Marije u Požeškim Sesvetama krenuo na još jedno hodočašće pješice. Ovaj put mu je cilj Vukovar i to iz dva razloga.
  – Moj sin je prije sedam godina poginuo u prometnoj nesreći nadomak Vukovara kada je tamo pošao biciklom zapaliti svijeću poginulim braniteljima. Sada idem tamo u znak sjećanja na svog sina ali i odati počast poginulim braniteljima – kazao je Ivan.
  Sin mu Tomislav bio je djelatna osoba u Hrvatskoj vojsci, sportaš i aktivan vjernik u svojoj župi. Osnovao je i klub Tim guvernal i s prijateljima je biciklom hodočastio u razna mjesta. Nakon njegovog stradavanja otac Ivan, iako su mu bile već 63 godine, odlučio je pješice krenuti ‘Tomislavovim stopama’ pa je najprije pješice pošao u Međugorje. Na tom hodočašću, kaže, se ‘zarazio’, pa je nastavio hodočastiti u svetišta širom Hrvatske a ove godine je, kao prvi iz naše županije, pješice prošao svih 1700 kilometara dugog hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu.
  Danas, prvo odmorište i noćište bit će mu u Koškoj, potom ide u Osijek, Aljmaš, Vukovar i Vinkovce gdje će se sastati s drugim hodočasnicima Marijanskog zavjeta iz Zagreba i s kojima će proći poznati ‘kukuruzni put’. Cijela ruta koju će proći pješice, duga je oko 190 kilometara.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije