Search
Close this search box.

IVANA RADIĆ Voditeljica Službe za javni red i sigurnost požeške Policijske uprave postala doktorica znanosti!

Iz dostupnih izvora smo saznali da je voditeljica Službe za javni red i sigurnost PU požeško-slavonske Ivana Radić postala je doktorica znanosti.  Doktorsku disertaciju obranila je nedavno na Doktorskom studiju Mediji i komunikacija Sveučilišta Sjever.
Doktorski rad Ivane Radić naslovljen je „Komunikacijski kanali policije tijekom pandemije COVID-19 i njihov odjek na instituciju i zajednicu.”, izrađen je pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Irene Cajner Mraović s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i komentorstvom prof. dr. sc. Nikolaja Lazića s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu a obranjen je pred  Povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, Sveučilište Sjever, (predsjednica Povjerenstva) i prof. dr. sc. Mihaela Banek Zorica, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu,( vanjska članica ).
Predmet istraživanja  Ivane Radić bili su komunikacijski kanali (uživo i na daljinu) kojima su se tijekom pandemije COVID-19 koristili policijski službenici u obavljanju policijskih aktivnosti i njihov odjek na instituciju (koji se mjeri kroz njenu proceduralnu korektnost) i na zajednicu (koji se mjeri kroz legitimitet policije). Uz istraživanje komunikacijskih kanala policije cilj je rada bio identificirati ključne komponente digitalne komunikacije i potrebnih digitalnih kompetencija u vrijeme globalne pandemije te na temelju toga razviti deskriptore digitalne komunikacije koji će sadržavati konceptualni okvir/smjernice potvrđene na međunarodnoj razini kroz relevantne okvire trenutno dostupne policijske prakse.
Ivana Radić ima 29 godina radnog staža u policiji, obavljala je više dužnosti a, među ostalim, deset je godina bila i glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Pripremila: V.Milković
Foto: I.Radić facebook

Vezano
Vezano