Search
Close this search box.

IZ IZVJEŠĆA POLICIJE Provaljeno u kuću, uhvaćen kradljivac stabala, u pretrazi pronađeni pištolji i streljivo, oštećena sjedala u vlaku…

Provaljeno u kuću
U srijedu 11. svibnja 2022. oko 20 sati u mjestu Gradac u Ulici Stjepana Radića nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 76-godišnjaka iz koje nije ništa otuđio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 15. travnja do 9. svibnja 2022. u šumskom djelu u blizini mjesta Kusonje posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta i bukve u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Nepoznati počinitelj oštetio sjedala u vlaku
U srijedu 11. svibnja 2022. u jutarnjim satima u vlaku na relaciji Nova Kapela – Velika, nepoznati počinitelj (ili više njih) je uporabom oštrog predmeta oštetio tkaninu na sedam sjedišta. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

U pretrazi pronađeni pištolji i streljivo
Policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice u kojoj prebiva 39-godišnjak te su pronađeni plinski pištolj, dva plinska revolvera te 38 komada streljiva. Protiv 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,17 promila
U četvrtak 12. svibnja 2022. oko 0.25 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila upravljao 56-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Zrinskoj ulici.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano