Search
Close this search box.

IZ NACIONALNIH MEDIJA Priveden je Vjakoslav Potočanac – sumnjiči se za nasilje u obitelji!?

Priveden je Vjekoslav Potočanac, čelni čovjek Područnog ureda Požega Hrvatskog zavoda za socijalni rad a sumnjiči ga se, navodno, za obiteljsko nasilje. Objavili su ovo prije sat, odnosno dva sata, nacionalni mediji: Jutarnji list, Večernji list, 24sata, Nacional, Telegram.hr, Net.hr, Slobodna Dalmacija, Telegram.hr…Objavljujemo tekst s portala Jutarnjeg lista.


Požeški HDZ-ovac i šef Zavoda za socijalnu skrb priveden zbog nasilja u obitelji

Ravnatelj županijskog Zavoda za socijalnu skrb u Požegi Vjekoslav Potočanac priveden je u četvrtak u policijsku postaju, potvrdila je PU požeško-slavonska, a mediji navode da je priveden zbog obiteljskog nasilja.
Vjekoslav Potočanac je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Općine Velika, otac više djece, a nasilje je policiji navodno prijavila njegova supruga.
Novinari su telefonskim putem kontaktirali njegov ured, no odgovoreno im je samo da je Potočanac na godišnjem odmoru te da bi sutra trebao opet biti na poslu.
Potočanac je trenutno na obavijesnom razgovoru u policiji, a nakon kriminalističkog istraživanja bit će poznati svi detalji toga slučaja.
Oglasili su se i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelj i socijalne politike i Hrvatski zavod za socijalni rad, poručivši da oštro osuđuju svaki oblik nasilja kao apsolutno neprihvatljivo društveno ponašanje koje zaslužuje svaku osudu i sankciju.
Po završetku provođenja istražnih radnji i zaprimanju službenih informacija od policije i Državnog odvjetništva, Hrvatski zavod za socijalni rad postupit će sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi i Statuta Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a do tada ne može komentirati konkretan slučaj.

Izvor: Jutarnji list
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano