Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Jedan muškarac prijavljen za krađu stabala, drugi osumnjičen za proizvodnju i promet drogama, treći u ugostiteljskom objektu narušavao javni red i mir…

Prijavljen za krađu

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Čaglina kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, on je u razdoblju od 19. do 26. listopada 2023. u šumskom dijelu u blizini mjesta Jezero posjekao i otuđio stabla hrasta u vlasništvu pravne osobe s područja Slavonskog Broda. Protiv 61-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području općine Velika u kojoj prebiva 62-godišnjak i pronašli 41 granu cannabis biljke, paketić u kojem se nalazilo preko 25 grama cannabis marihuane te dvije staklenke u kojima se nalazilo preko 65 grama marihuane.

Protiv 62-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Alkoholizirani muškarac u ugostiteljskom objektu narušavao javni red i mir

U četvrtak 26. listopada 2023. oko 20.10 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića u ugostiteljskom objektu, 40-godišnjak je galamio i razbio čaše te na terasi bacao stolice. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 40-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet.

Navedeni 40-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, dok je 25-godišnjoj djelatnici ugostiteljskog objekta uručen prekršajni nalog jer je posluživala  piće alkoholiziranoj osobi.

Ugrožavali promet

U četvrtak 26. listopada 2023. oko 8.35 sati u mjestu Nurkovac, policijski službenici su u prometu zatekli 53-godišnjaka koji je upravljao traktorom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i kojem je bila pridodana neregistrirana prikolica za koju također nije imao sklopljenu policu obveznog osiguranja.

Protiv 53-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 15.15 sati u Požegi na raskrižju ulica Osječke i Hrvatskih branitelja, policijski službenici su u prometu zatekli 48-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 0,52 promila upravljao motociklom i vozio u suprotnom smjeru. Također je utvrđeno da se  koristio vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 48-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Vladimira Nazora.
 
Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju 28./29. listopada 2023.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 

Izvor: PU požeško-dslavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano