Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Jedan muškarac računalnom prijevarom oštećen za veći novčani iznos a alkoholizirana djevojka skrivila prometnu nesreću i ozlijedila se!


Računalnom prijevarom oštećen za veći novčani iznos

U ponedjeljak 3. lipnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 63-godišnjak s područja Velike da ga je tijekom svibnja 2024. kontaktirala nepoznata osoba i obavijestila ga da posjeduje kriptovalute te je on na svoj mobitel prema uputama instalirao aplikaciju kojom je počinitelju omogućio pristup mobitelu i mobilnom bankarstvu nakon čega mu je s računa skinut veći novčani iznos.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pozivamo građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

Pod utjecajem alkohola skrivila prometnu nesreću

U ponedjeljak 3. lipnja 2024. oko 23.30 sati između mjesta Donji Emovci i Stara Lipa, 19-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola od 1,13 promila upravljala osobnim automobilom, nije se kretala sredinom obilježene prometne trake te je sletjela vozilom u putni kanal i udarila u propust za oborinske vode u vlasništvu grada Požege.

U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Sulkovci.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu