Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Jedan muškarac se sumnjiči za prijevaru a dvojica mladića zatečena u gradu iako su bili zaraženi koronavirusom!

Osumnjičen za prijevaru
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, 52-godišnjak je u travnju 2020. od 62-godišnjaka s područja Požege posudio novčani iznos od tisuću eura koje je obećao vratiti za nekoliko dana, a što do današnjeg dana nije učinio. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pozitivni na COVID-19 zatečeni u gradu
U četvrtak 19. svibnja 2022. oko 20.45 sati u Požegi u Ulici Slavka Kolara, policijski službenici su na ulici zatekli 19-godišnjakinju i 25-godišnjaka iako im je izrečena sigurnosna mjera COVID-19 – liječenje u kući (pozitivni na koronavirus) čime nisu postupili po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Nakon isteka izrečene mjere slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje na počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Pavla Radića i Vinogradarski put te u Pakracu u Ulici Prolaz baruna Trenka.

Najava pojačanih mjera u prometu
Na području Policijske postaje Pakrac u petak, 20. svibnja 2022. provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Vezano
Vezano