Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Opet krađe i prijevare, u prometu teško ozlijeđen 47-godišnjak, oštećen optički kabl…

Prijavio krađu
U četvrtak 2. lipnja 2022. policijskim službenicima je prijavio 41-godišnjak da mu je dana 1. lipnja 2022. oko 23.30 sati u Požegi u Ulici svetog Florijana u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke „Samsung“ i dokumente. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, on je u siječnju 2022. od 47-godišnjakinje s područja Pakraca kupio osobni automobil kojeg nije u potpunosti isplatio.
Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Nepoznati počinitelj oštetio optički kabl
U razdoblju 27./28. svibnja 2022. u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je prilikom izvođenja radova oštetio optički telefonski kabl u vlasništvu T-coma. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Uništenje ili oštećenje javnih naprava“.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 47-godišnjak
U četvrtak 2. lipnja 2022. oko 18.05 sati u mjestu Svetinja, 47-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Aprilia“, požeških registarskih oznaka, kretao se iza osobnog automobila, dok se iza njega kretao osobni automobil koji je započeo radnju pretjecanja svih vozila suprotno postavljenom znaku zabrane pretjecanja. Tom prilikom uslijed nailaska vozila iz suprotnog smjera nepoznati vozač s nepoznatim vozilom se naglo vratio u svoju prometnu traku te omeo vozača motocikla koji je naglo zakočio kako bi izbjegao sudar te se nastavio nekontrolirano kretati nakon čega je pao s motocikla. U prometnoj nesreći 47-godišnjak je teško ozlijeđen, dok je nepoznati vozač napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće te podnošenje odgovarajućih pismena.
Dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom između mjesta Čaglin i Latinovac.

Najava pojačanih mjera u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Vezano
Vezano