Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Oštetila tuđi automobil, ovjerio neistiniti sadržaj, prijavio prijevaru…

Oštetila osobni automobil u vlasništvu 43-godišnjaka

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Požege koju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. Naime, ona je 16. ožujka 2024. oko 8.15 sati u Požegi u Ulici Voćarski put, oštetila osobni automobil u vlasništvu 43-godišnjaka. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
 
Osumnjičen za ovjeravanje neistinitog sadržaja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kaptola kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Naime, osumnjičeni je u prostorijama PU požeško-slavonske lažno prijavio gubitak vozačke dozvole koja mu je oduzeta u inozemstvu nakon čega je podnio zahtjev za izdavanje nove vozačke dozvole, a koji mu je odobren te mu je ona izdana. Protiv 27-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Prijavio prijevaru

U petak 22. ožujka 2024., policijskim službenicima je prijavio 76-godišnjak s područja Kaptola da je tijekom ožujka 2024. na društvenoj mreži stupio u kontakt s nepoznatom osobom koja mu je htjela donirati veći novčani iznos ali da prvo treba uplatit trošak transakcije u iznosu većem od 900,00 eura što je on i učinio te shvatio da je prevaren.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Pronašla streljivo

U petak 22. ožujka 2024. oko 10.30 sati u mjestu Skenderovci na groblju uz kontejner, 32-godišnjakinja je pronašla i dragovoljno policijskim službenicima predala 327 komada streljiva. Navedeno streljivo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
 
Prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola upravljao traktorom

Policijski službenici su utvrdili da je dana 12. veljače 2024. oko 22.25 sati u mjestu Bzenica, 54-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,69 promila upravljao traktorom. Nadalje je utvrđeno da se kretao lijevom stranom kolnika i travnatom površinom gdje je udario u parkiranu prikolicu u vlasništvu 22-godišnjaka. Protiv 54-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi