Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Osumnjičen za tešku krađu provaljivanjem, prevaren ulaganjem u kriptovalute…

Osumnjičen za tešku krađu provaljivanjem

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Čaglina kojeg se sumnjiči da je počinio tešku krađu provaljivanjem. Naime, on je u razdoblju od 7. do 22. svibnja 2024. u mjestu Duboka provalio u dvorišnu zgradu u vlasništvu 43-godišnjakinje i otuđio razne predmete, kao i u kuću iz koje nije ništa otuđio.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Prevaren ulaganjem u kriptovalute

U ponedjeljak 1. srpnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 49-godišnjak s područja općine Brestovac da je tijekom svibnja i lipnja 2024. putem društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom osobom koja mu je ponudila posao trgovanja kriptovalutama te je on uplatio novac i naknadno shvatio da je prevaren.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Građanima, koji se odluče ulagati u kriptovalute, savjetujemo da se prije ulaganja dobro informiraju i zatraže nepristran financijski savjet stručne osobe te svakako da budu oprezni kada se u ponudama obećava sigurna investicija i velika dobit. U slučaju bilo kakve sumnje na prijevaru potrebno je događaj prijaviti policiji.

Nepoznati počinitelj oštetio vjetrobransko staklo

U ponedjeljak 1. srpnja 2024. tijekom dana u Požegi u Osječkoj ulici, na parkiralištu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio prednje vjetrobransko staklo na osobnom automobilu u vlasništvu 57-godišnjaka.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.
 
Pas napao i ugrizao 75-godišnjaka

U ponedjeljak 1. srpnja 2024. oko 11.30 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, 56-godišnjak je bez nadzora ostavio psa koji je izašao na ulicu te napao i ugrizao 75-godišnjaka koji je tom prilikom lakše ozlijeđen.

Protiv vlasnika psa slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano