Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Pijani vozači – jedan udario u dijete i ozlijedio ga a drugi ‘skliznuo’ u putni kanal i ozlijedio sebe, Ukrajinac prevario 45-godišnjakinju, u kući 23-godišnjaka pronađena marihuana…

Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, policijski službenici su u utorak 12. prosinca 2023. temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice gdje prebiva 23-godišnjak i pronašli preko 40 grama marihuane.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on u razdoblju od rujna do prosinca 2023. u više navrata prodavao drogu cannabis marihuanu drugim osobama te omogućavao konzumiranje u prostorijama kuće u kojoj prebiva.

Putem internet oglasnika prevario 45-godišnjakinju

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 22-godišnji državljanin Ukrajine počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“.

Naime, on je u siječnju 2023. putem internet oglasnika s 45-godišnjakinjom s područja Požege dogovorio kupovinu kućanskog aparata te mu je ona dala podatke svog tekućeg računa kako bi uplatio novac nakon čega joj je 22-godišnjak s računa skinuo novčani iznos od preko 450,00 eura

U pretrazi pronađeno oružje, streljivo, sitno rezani duhan i pet jelenskih rogova

U srijedu 13. prosinca 2023., policijski službenici su temeljem naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Pakraca u vlasništvu 57-godišnjaka, a u kojoj boravi 29-godišnjak.

Tom prilikom su pronašli dvije puške, više raznih dijelova oružja, više komada neaktivnih komponenti streljiva sačme, 70 grama baruta i 302 komada streljiva zbog čega protiv 29-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također je kod vlasnika kuće starosti 57 godina pronađeno preko 400 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH i pet jelenskih rogova zbog čega slijedi obavijest Područnom carinskom uredu Osijek zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama i obavijest Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovstvu.

Vozač s osobnim automobilom udario u dijete koje je lakše ozlijeđeno

U srijedu 13. prosinca 2023. oko 18.40 sati u Požegi u Orljavskoj ulici, vozač starosti 39 godina koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,37 promila upravljao osobnim automobilom je prednjim dijelom vozila udario u dijete starosti 13 godina koje je prelazilo kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Dijete je lakše ozlijeđeno i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja.

Pijan upravljao osobnim automobilom pa skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen

U srijedu 13. prosinca 2023. oko 19.05 sati u mjestu Sulkovci, 65-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,55 promila upravljao osobnim automobilom nije se vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na putnu bankinu i nastavio vožnju po putnom kanalu nakon čega se vozilo prevrnulo na bok i udarilo u betonski rub kolnog ulaza.

U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Mlinskoj ulici.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.milkoviž

Vezano
Vezano