Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće,  u pretrazi pronađen duhan, požar…

Požar

U petak 19. siječnja 2024. u vremenu od 18.15 do 18.30 sati u Pakracu u Vinogradskoj ulici, došlo je do zapaljenja parkiranog osobnog automobila u vlasništvu 68-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama u predjelu motora gdje je došlo do iskrenja i zapaljenja. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 2.000,00 eura.

Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U pretrazi pronađen duhan

Policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi  pretražili obiteljsku kuću na području Jakšića koju koristi 57-godišnjak te pronašli rezačicu i preko 16 kilograma duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Protiv 57-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“.

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

U subotu 20. siječnja 2024. oko 20.05 sati u Pleternici u Vinogradskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 68-godišnjak.

U nedjelju 21. siječnja 2024. oko 3 sata u mjestu Bilice, policijski službenici su u prometu zatekli 21-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,55 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su  smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće

U subotu 20. siječnja 2024. oko 23.30 sati u mjestu Mihaljevci u Ulici Stjepana Radića, 28-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila upravljao osobnim automobilom, uključivao se u promet s makadamskog proširenja da se nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je uslijed neprilagođene brzine udario u prometni znak i sletio vozilom u putni kanal.

Protiv 28-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 21. siječnja 2024. oko 1.50 sati u Požegi u Mlinskoj ulici,54-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sišao vozilom s kolnika na travnatu bankinu i prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario zaštitnu ogradu nakon čega je nastavio kretanje po putnoj bankini i sletio u putni kanal. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 54-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Velika u Cirakijevoj ulici.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu