Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Požar u poslovnoj zgradi, u prevrtanju traktora smrtno stradao 68-godišnjak, upravljao vozilom s 2,46 promila alkohola u krvi…


Požar u poslovnoj zgradi

U noći sa srijede na četvrtak 3./4. srpnja 2024. u vremenu od 23 do 6.30 sati u Požegi u Obrtničkoj ulici, unutar poslovne zgrade u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege, uslijed prijenosa topline s električnog grijača na gorivu izolaciju došlo je do požara odakle se požar proširio na ventilaciju.

Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti nastanka navedenog požara.

U prevrtanju traktora smrtno stradao 68-godišnjak

U četvrtak 4. srpnja 2024. u vremenu od 8.45 do 9.15 sati u blizini mjesta Završje, 68-godišnjak koji je upravljao traktorom za koji je bio pridodan priključak za košnju trave (malčer). Prilikom košnje livade na nagibu došlo je do proklizavanja pneumatika i prevrtanja traktora uslijed čega je 68-godišnjak od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno stradao.

Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U četvrtak 4. srpnja 2024. oko 19.50 sati u Pakracu u Ulici Matice hrvatske, policijski službenici su u prometu zatekli 55-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,46 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je uhićen  i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Velika u Industrijskoj ulici i bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu u Ulici Matice hrvatske.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 
Izvor; PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano