Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Prijavljene dvije krađe, mokrio na javnom mjestu i vrijeđao moralne osjećaje građana…

Prijavljene dvije krađe

U četvrtak 21. prosinca 2023., policijskim službenicima je prijavio 74-godišnjak da mu je u razdoblju od 2. do 20. prosinca 2023. u mjestu Dobrovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz gospodarske zgrade otuđio razne predmete.

Također je policijskim službenicima prijavio 51-godišnjak da mu je u utorak 19. prosinca 2023. u večernjim satima u Požegi u Ulici svetoga Roka otuđen električni bicikl.

Narušavali javni red i mir

U četvrtak 21. prosinca 2023. oko 13.15 sati u Požegi u Ulici Matije Gupca u prostorijama Doma zdravlja, 60-godišnjak je vikao i galamio.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Istoga dana, oko 14.45 sati u mjestu Bektež u ugostiteljskom objektu, 70-godišnjak  je vikao na 36-godišnju djelatnicu, a ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena i prisutnost alkohola u organizmu.

Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet.

Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.
 
Mokrio na javnom mjestu i vrijeđao moralne osjećaje građana

U četvrtak 21. prosinca 2023. oko 16.30 sati u Požegi u Ulici Kamenita vrata, 33-godišnjak je mokrio na javnom mjestu čime je vrijeđao moralne osjećaje građana.

Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena i prisutnost alkohola u organizmu, a budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i  protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Alkoholizirani upravljali vozilima

U četvrtak 21. prosinca 2023. oko 21.05 sati u mjestu Velika u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,14 promila upravljao 37-godišnjak.

Istoga dana, oko 21.30 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici u prometu je zatečen 25-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 1,67 promila upravljao neregistriranim mopedom. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv 37-godišnjaka slijedi prekršajni nalog, dok protiv 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između mjesta Novi Bešinci i Vetovo.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu